Jan – Manager civiel

Ik ben bijna 12,5 jaar geleden bij Spitters terecht gekomen en begonnen als Projectleider.
De laatste jaren is Spitters natuurlijk enorm gegroeid. Het team, maar ook de omvang en complexiteit van de projecten.
Waar wij vroeger al behoorlijk hard moesten werken voor het graven van zo`n 300 meter per dag, zitten we nu gemiddeld op zo`n 30 kilometer per week!

Het succes van de laatste jaren zit hem enerzijds in de expansie ruimte welke de telecommarkt te bieden heeft, maar natuurlijk hebben wij ons als organisatie ook enorm ontwikkeld.
Mede door digitalisering, het gebruik van geavanceerde systemen en door het steeds efficiënter en effectiever inrichten van processen, hebben we aan onze opdrachtgevers
laten zien dat we kwaliteit kunnen leveren en de omvang van de projecten aan kunnen.

Ik vind het ontzettend mooi dat ik aan de wieg heb mogen staan van ons succes en dat ik heb mogen meemaken hoe de nieuwe generatie collega`s zichzelf en de organisatie
heeft weten te ontwikkelen tot waar we nu staan. De laatste jaren zijn er veel jonge gedreven mensen aangetrokken. Het is bijzonder om te zien hoe zij hun plek hebben gevonden
en de kans hebben gekregen om te groeien. De oudere generatie profiteert van de kennis en kunde die in de jonge lui zit.

Als “oude rot” dien ik vaak als vraagbaak voor nieuwe collega`s en ben ik verantwoordelijk voor de civiele invulling van alle glasvezelprojecten.
We werken met 54 externe civiele ploegen en ik ben verantwoordelijk voor de processen, continuïteit, productie, kwaliteit en de binding met Spitters.
Ik heb een groot netwerk en ken veel leveranciers. Door een belletje te plegen kan ik soms net even wat sneller iets gedaan krijgen.
De wisselwerking tussen jongere en oudere collega`s vind ik erg prettig.

Binnen Spitters heerst echt een familiecultuur. We trekken heel vriendschappelijk met elkaar op en zijn bereid een stap extra voor elkaar te zetten.
We doen het samen! Hierdoor zijn we als organisatie flexibel en kunnen we snel schakelen. Dat maakt dat we super klantgericht kunnen zijn richting opdrachtgever(s)

Wat ik tenslotte mooi vind aan Spitters is dat we veel ruimte bieden voor ontwikkeling.
Zo bieden we o.a. een post HBO opleiding aan en geven we medewerkers de kans “af en toe buiten de lijntjes of kaders van hun functie te kleuren”.